Altor investerar i Byggmax

Published

Dec 08 2005

Altors 2003-Fond har förvärvat en majoritet av aktierna i den snabbväxande byggmaterialkedjan Byggmax. Tillsammans med nuvarande ägare och företagsledning, som kvarstår som aktieägare i företaget, ska Altor fortsätta att utveckla Byggmax.

Byggmax är en av de sju största aktörerna inom detaljhandel med byggmaterial i Sverige. Företaget startades 1993 och har idag 27 anläggningar i Sverige. Sedan 1995 har företagets försäljning vuxit med cirka 50 procent per år. Idag omsätter Byggmax över en miljard kronor per år.

”Det finns mycket stora expansionsmöjligheter i Byggmax och med Altor som ny huvudägare får vi möjlighet att öka takten ytterligare och ta tillvara företagets fulla potential”, säger Stig Notlöv, verkställande direktör i Byggmax.

”Byggmax har utvecklat ett unikt koncept inom byggmaterialhandeln för den svenska marknaden med konkurrenskraftiga priser mot konsumenterna. Vi tror starkt på företagets koncept och ser positivt på att investera betydande resurser för att fortsätta företagets höga tillväxttakt”, säger Stefan Linder, Partner och ansvarig för investeringen hos Altor.

”Den svenska gör-det-själv-marknaden har en attraktiv tillväxt och Byggmax växer betydligt snabbare än marknaden. Det beror på ett effektivt koncept och ett tydligt, och väl infriat, löfte till konsumenterna om produkter av hög kvalitet till verkligt låga priser”, säger Reynir Indahl, Director och del av Altors investeringsteam.

Förvärvet förutsätter godkännande från Konkurrensverket. Catella Retail är Byggmax finansiella rådgivare.

Press contact

Tor KrusellHead of Communications

tor.krusell@altor.com

+46 705 43 87 47

Companies

Previous

Altor becomes Ferrosan’s new principal shareholder – continued focus on growth

Feb 10 2005

Next

Altor invests in Nimbus Boats

Feb 13 2006

Powered and created by Gibon Webb